Verhuren

UW EIGENDOM VERHUREN IN 10 STAPPEN

Als verhuurder wenst u de juiste huurder voor uw pand te vinden. Allur staat u graag bij op basis van ons 10-stappen verhuurplan.

 

1. Plaatsbezoek

Tijdens een grondig plaatsbezoek informeert u ons over de specifieke verschillende parameters van uw eigendom (technische staat, ligging, ouderdom,…). Ook voor uw huurpand nemen wij graag onze tijd om nader kennis te maken.

 

2. Marktconforme waardebepaling

Op basis van een realistische waardebepaling van uw eigendom bepalen we samen de marktconforme huurvraagprijs.

 

3. Samenstelling verhuurdossier

Wij zorgen voor een volledige samenstelling van de wettelijke documenten vereist voor de verhuur van uw pand. Op die manier worden kandidaten professioneel begeleid en komt u tegemoet aan alle juridische verplichtingen.

 

4. Voorstelling van uw pand

Een eerste indruk maak je maar één keer! Om de juiste huurder te vinden voor uw eigendom bepalen we samen met u hoe we uw pand in de kijker zullen plaatsen. We stellen uw eigendom voor aan de hand van een stijlvolle fotoreportage en een volledige omschrijving.

 

5. Publiciteit

Via diverse publiciteits- en communicatiekanalen worden kandidaat-huurders uitgenodigd om uw eigendom te bezoeken. Naast publicatie op onze allur website en de inzet van diverse sociale media tools stellen we u tevens de juiste vastgoedkanalen voor om uw pand te promoten. 

 

6. Inplannen bezoeken

Kandidaat-huurders worden door ons professioneel rondgeleid en ontvangen na afloop van het bezoek een gedetailleerd dossier. Wij bekijken samen met u hoe we de afspraken best inplannen. De bezoeken kunnen met of zonder uw aanwezigheid ingepland worden, zowel op weekdagen als tijdens het weekend. Kortom, flexibiliteit troef.

 

7. Dossieropvolging

U wordt persoonlijk geïnformeerd over de diverse bezoeken die plaatsvinden.

 

8. Selectie kandidaten

Onderhandelingen met geïnteresseerden worden door ons begeleid in directe lijn met u. Naast een motivatiebrief van de kandidaat-huurder toetsen wij hen tevens op hun solvabiliteit. Op basis van deze informatie kan u als verhuurder beslissen wie uw geschikte huurder is.

 

9. Huurovereenkomst

Nu de onderhandelingen afgerond zijn, worden alle gemaakte afspraken verwerkt in een huurovereenkomst (huurtermijn, huurwaarborg,…). U als verhuurder geniet van een rechtsbijstandsverzekering en al het nodige wordt gedaan inzake het ontvangen van de huurwaarborg.

 

10. Plaatsbeschrijving en registratie

Een gedetailleerde plaatsbeschrijving wordt opgemaakt en samen met de getekende huurovereenkomsten geregistreerd. Wij blijven uiteraard ter beschikking voor verdere vragen of advies, voor uzelf en uw huurder.