Uitzonderlijk drukke zomer op de vastgoedmarkt!

19.10.2018

De ongewoon warme en zonnige zomer heeft geen negatieve invloed gehad op de verkoop van woningen, blijkt uit de notarisbarometer. Integendeel. Er waren in het derde kwartaal, traditioneel een zwakker kwartaal, 5,4 procent meer transacties dan in dezelfde periode een jaar eerder. Er werd meer woningen verkocht in Wallonië (+10,1 procent) en Vlaanderen (+4,4 procent), maar minder in Brussel (-5,8 procent).

Vooral in de vakantiemaanden juli en augustus waren er opvallend meer transacties dan een jaar eerder (+9 procent). Er waren in die maanden meer transacties dan in de maand september. Meestal is het precies in die zomermaanden rustiger dan in september.

2018 is aardig op weg om opnieuw een grand cru te worden voor de vastgoedmarkt. Na negen maanden ligt de vastgoedactiviteit 1,3 procent hoger in vergelijking met de eerste negen maanden van 2017. Dat was nochtans al een recordjaar.

De stijging was er wel niet overal. In Wallonië (+6,5 procent) is er een duidelijke groei over de eerste negen maanden. In Vlaanderen (-0,7 procent) is de achterstand na het uitstelgedrag in de eerste helft van het jaar als gevolg van de wijziging van de registratierechten vrijwel helemaal weggewerkt. In Brussel (-3,1 procent), een relatief kleine en op kortere termijn daarom veel volatielere markt, is er een terugval.

Bron: DE TIJD: Uitzonderlijk drukke zomer op de vastgoedmarkt!

Link naar volledig artikel 16/10/2018: https://www.tijd.be/ondernemen/vastgoed/Uitzonderlijk-drukke-zomer-op-de-vastgoedmarkt/10059498?utm_campaign=IMMO&utm_medium=email&utm_source=SIM

Patrick Luysterman, Redacteur Ondernemen


 
 

Meer nieuws over ons?

Neem vrijblijvend contact met ons op.
We maken graag tijd voor u.

contacteer ons »
 
 
 

Op de hoogte blijven van onze nieuwe panden?

inschrijven »